Šiandien nusprendžiau pagaminti vakarienę, nes...iš tikrųjų senai kažką ir gaminau. Visų pirma todėl, kad aš stengiuosi maitintis kitaip, nei mano brangusis. Visų antra todėl, kad begerdama arbatą virtuvėje akis badė Oliver knygos, kurių nebuvau atsivertusi jau kokį amžių (o tiksliau nuo vasario mėnesio, kai pradėjau nuožmią kovą su savo būtais/nebūtais kilogramais). Šįvakar ant mūsų stalo garuos Cannelloni. Pats paprasčiausias (bet toli gražu neprasčiausias mūsų skoniui) patiekalas, kuriuo ir dalinuosi.
Cannelloni su kalakutiena. 2 porcijos (10 makaronų)
Reikia:
- Cannelloni makaronų (arba paprasčiau tariant didelių vamzdelių). Aš ėmiau tiek, kiek liko dėžutėje, t.y. 10
- Maltos mėsos. Apytiksliai 400 gr. Naudojau kalakutienos. Tiesa, reikia pastebėti, kad mėsos faršo kiekis priklauso nuo to, kiek cannelloni'ų ruošiatės prikimšti.
- Druskos, pipirų mėsos paruošimui;
- alyvuogių aliejaus mėsos apkepimui;
- gabalėlis sviesto (arba šlakelis alyvuogių aliejaus) skardos patepimui;
- džiuvesėlių;
- sultinio kubelis;
- 2 šaukštai grietinės;
- 2 šaukštai pomidorų pastos (iš patirties sakau, kad natūrali pomidorų pasta 100 kartų geriau nei pomidorų padažas, bet galima keisti, jei po ranka nėra pastos);
- Verdančio vandens padažo ruošimui.
Mėsą pasūdome, papirinime. Paruoštą mėsą suverčiame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepiname. Mėsos nereikia pilnai iškepti. Kai mėsa apkepa, paliekame ją šiek tiek atvėsti (patarčiau išsimti iš keptuvės, jei nenorite, kad mėsa prisigertų likusių keptuvėje riebaliukų).
Padažas:
Užvirinti apie dvi stiklines vandens. Iš tikrųjų padažo kiekis priklauso nuo ruošiamų makaronų kiekio ir turimos skardos dydžio, nes pageidautina, kad padažas apsemtų makaronus.
Į dubenį sutrupinti sultinio kubelį, sudėti grietinę, pomidorų pastą ir viską užpilti vandeniu. Išmaišius gauname padažiuką, kuriame virs makaronai.
Gaminimas:
Makaronus prikemšame mėsos įdaru. Skardą ištepame sviestu (arba aliejumi) bei apibarstome džiuvesėliais. Sudedame makaronus vienas šalia kito bei užpilame jau paruoštu padažu. Skardą uždengiame folija ir šauname į orkaitę. Kepame apie 30 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Pageidautina, kad padažas apsemtų makaronus. |
Paprastai aš vis patikrinu, kaip makaronai laikosi, nes, kaip žinia, skirtingų gamintojų ir skirtingų sudėčių makaronų virimo laikas skiriasi. Patikrinimui naudoju paprastą medinį smeigtuką. Taip pat, man labiau patinka pilnai išvirę makaronai, todėl juos traukiu iš orkaitės tuomet, kai jie visiškai minkšti. Jei norite al dante makaronų, virimo laiką sutrumpinkite iki maždaug 20 min. ir vis patikrinkite jų kietumą.
P.S.
Yra dar paprastesnis variantas, kurį gaminu, kai visiškai neturiu laiko.
Mėsos nekepinu, o tiesiog žalią, sukemšu į makaronus ir gausiau užpilu padažu. Mėsa pilnai išverda kartu su makaronais. Taip pat, į mėsą galima įtarkuoti fermentinio sūrio arba sugalvoti kitokį įdarą. Viskas priklauso nuo nuotaikos ir turimų produktų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą