2011 m. birželio 28 d., antradienis

Plėšyta kiaušinienė su keptais pomidorais ir špinatais

Joninės praūžė su nenuspėjamo lietaus debesimis, iš kurių kas porą valandų pasipildavo lietus. Trukdavo jis, beje, irgi apie porą valandų. Tradicijos nesikeičia...
Ir dabar dienos jau tik trumpės.

O mes šią žiemą buvom pamėgę omletus. Tokius keistus, kuriuos kepdavo močiutė. Kažkurioj sostinės kavinėje toks omletas pavadintas plėšyta kiaušiniene. Paprastai šis patiekalas randamas prie pusryčių meniu. Tiek kavinėse, tiek normaliose šeimose. Aš gi, kartais imu ir sulaužau taisykles. Todėl šiandienos vakarienei apturėjau pasakiško (iš tiesų reikia tai pripažinti) skonio omletą (arba plėšytą kiaušinienę). Kadangi gavosi stebėtinai gardus, dalinuosi, gal kam pravers.


Reikia (vienam asmeniui):
  • 2 kiaušiniai, smagiau jei kaimiški, bet iš tiesų, tinka bet kokie;
  • pusė stiklinės pieno;
  • dviejų pomidorų;
  • saujos špinatų lapų;
  • druskos, pipirų, džiovintų (arba šviežių) bazilikų;
  • aliejaus kepimui.
Kiaušinius sumušam į dubenį, lengvai paplakam, padruskinam, papirinam. Supilam pieną.
Keptuvėje įkaitinam lašelį aliejaus, tuomet supilam kiaušinio plakinį. Viską kepame ant nedidelės ugnies, nuolat pamaišydami, taip tarsi plėšome mūsų kiaušinienę. Kepti nereikia ilgai, poros minučių visiškai užtenka, kad kiaušinio plakinys sustandėtų. Tuo tarpu susipjaustome pomidorus norimo dydžio skiltelėmis.
Tuomet kiaušinienę susidedame į lėkštę.
Į keptuvę įpilame dar šiek tiek aliejaus, sudedame pomidorus, juos šiek tiek pakepiname uždengę keptuvės dangtį, kol pradeda minkštėti. Tuomet sudedame plėšytus špinatų lapus, padruskiname. Viską nuolat maišydami pakepiname dar apie minutę. Pomidorai turi būti minkšti, tačiau nevisiškai ištižę, o špinatų lapai suminkštėję.
Tuomet viską suverčiame į lėkštę su kiaušiniene ir apibarstome bazilikais.



Faktas, kad gaminsiu dar kartą. Pomidorų masė man labai skaniai derinosi su kiaušiniene, tad ar pusryčiams, ar vakarienei šis patiekalas dar garuos ant mano mažiuko virtuvinio stalo.



P.S. Šitaip paruošti pomidorai puikiai tiktų ant paskrudintos itališkos duonos kaip užtepėlės. Šį variantą taip pat reikės išmėginti.

Skanaus ir gražių idėjų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą