Taip tingėdama ir nieko nenorėdama atsidariau šaldytuvą ir išsiėmiau šaltą mineralinį vandenį su cutrina. Šalia butelio gulėjo visokios gėrybės iš močiutės sodo - špinatai, salotos, ridikėliai... Gaila, galvoju sau pasirėmusi ranka galvą, kad tingisi kažką gaminti...
Praėjus kiek laiko, sąžinė buvo bebaigianti galutinai užgraužti mane iš vidaus, be to, žinojau, kad brangusis grįš iš darbo alkanas kaip vilkas, tad susigriebiau... Prie ruošiamo patiekalo nusprendžiau panaudoti iš esmės viską, ką turiu šaldytuve, t.y. visas tas aukščiau paminėtas gėrybes. Rezultatas - vakarienei valgiau tik salotas, nes buvo taaaaaip skanu...
Taigi, dalinuosi paprastų lengvų vasarinių salotų receptu.
Salotoms reikės:
- saujos svogūnų laiškų;
- saujos špinatų lapų;
- 10 (arba kiek norisi) ridikėlių;
- gužtos salotų lapų;
- druskos;
- šviežiai grūstų pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
- šlakelis citrinos sulčių;
- sezamo seklų (nebūtinai).
Visas daržoves kruopščiai nusiplauname ir nusisausiname. Svogūnus susmulkinti, špinatus ir salotas suplėšyti rankomis (sako, taip vitaminai nežūva), ridikėlius supjaustyti įvariaus stambumo ir formų griežinėliais/pusrutuliais/šiaudeliais ar visaip kaip, kaip tik vaizduotė leidžia. Viską išmaišyti rankomis.
Į atskirą indelį pasidaryti užpilą, kuriam naudojamas alyvuogių aliejus, šlakelis citrinos sulčių. Aliejaus ir sulčių santykis 3:1. Turėtų gautis rūgštokas užpilas. Tuomet į jį įberti druskos, pipirų, viską išmaišyti ir paragauti ar visko užtenka (čia jau skonio reikalas, tad proporcijų nė nerašysiu).
Užpilu užpilti paruoštas salotas ir sudėti į lėkštes. Norint suteikti žaismingumo salotoms, siūlau užbarstyti sezamo sėklų (arba nekepintų moliūgų sėklų/saulėgrąžų).
Skanaus ir lengvo bei žaismingo valgymo, nors tai tik paprastutės vasariškos salotos...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą